Toekomst voor de Sterrenboog

Sterrenboog wordt een (woon)locatie voor echte sterren. Niet alleen omdat het gebouw in de Schijndelse planetenbuurt staat, maar ook omdat het voormalige schoolplein wordt ingericht door en voor kinderen. En elk kind is een ster! Bij dit project gaat het niet alleen om de wensen, gedachten en uitwerkingen van de ontwikkelaars. Geen tekentafeldesign maar co‚Äźdesign. De wensen van bewoners, omwonenden en kinderen uit de buurt worden uitgebreid in kaart gebracht.

In Sterrenboog worden de 17 schoollokalen van de voormalige Regenboogschool omgetoverd tot moderne appartementen. Ook de multifunctionele ruimtes hierachter, de bouwmogelijkheden op de plaats van het huidige gymlokaal en tenslotte de herinrichting van het voormalige schoolplein met daarbij het speelveld aan de Poolster horen bij het plan.

Sterrenboog is een project van Abeco ‘Sterk in ontwikkeling’. Een Schijndelse partij die het vertrouwen van de gemeente Schijndel heeft gekregen, onder andere omdat ze de bewoners en omwonenden sterk bij de plannen gaan betrekken. Hiervoor worden speciale avonden georganiseerd, waaronder de openbare kindermiddag en informatieavond op woensdag 17 september.

Uiteraard is ook voor Sterrenboog gekozen omdat het plan de beste kwaliteit op het gebied van zowel stedenbouwkundige inpassing als architectonische en landschappelijke kwaliteit is. Dat bewijs ziet u zodra Sterrenboog gereed is en de sterren volop stralen.